פויקה נקניקיות: מתכון על בסיס נקניקיות ובירה

פויקה נקניקיות

למרות שאנחנו חסידים גדולים של פויקה עוף או בקר, לפעמים אתה נתקע בדרך לקמפינג בלי מצרכים ואתה נאלץ להסתדר עם דברים שאתה יכול למצוא במקרר של חנות הנוחות הקרובה. זה אומר להשתמש במרכיבים פחות “גולמיים”, וזה בדיוק מה שעזר לנו לנסח את המתכון הבא של פויקה נקניקיות ובירה. כמו שאומרים, “צורך הוא אבי ההמצאה”.

אבל לפני שנתחיל – תזכורת קטנה.

את הסדרה פתחנו עם הפוסט שמסביר איך מכינים פויקה. אם עוד לא ראיתם אותו, אנחנו ממליצים להציץ בו לפני שאתם ממשיכים למתכון – הוא ממש מכסה את כל השאלות החשובות והדברים שאתם צריכים לדעתם על מנת להכין פויקה מושלם.

קראתם כבר? יופי, אתם כנראה כבר מכירים את היתרון המשמעותי של סירי הפויקה – שהברזל היצוק ממנו הם מיוצרים והצורה הקמורה שלהם מאפשרים להם לפזר את החום בצורה אחידה בכל נקודה ונקודה בתוך הסיר, וזאת בניגוד לסירים רגילים בהם החום מרוכז אל התבשיל ממקור החום בלבד (במילים אחרות, התחתית).

זה הופך את סיר הפויקה למושלם עבור בישול ארוך על מקור אש חשוף, כמו מדורה או גחלים לוחשות – וזו הדרך שבה כדאי להכין את המתכון הבא.

פויקה נקניקיות ובירה

מצרכים:

כל הכמויות במתכון הזה מתייחסות לסיר פויקה מס’ 3/4 (בגודל של 3 ליטר) – מה שהופך אותו מתאים לכ-3 סועדים. כמובן שאתם יכולים להכין פויקה נקניקיות בכל סיר אחר, רק התאימו את הכמויות ביחס המתאים למספר הסועדים.

  • 2 תפוחי אדמה
  • בטטה
  • בצל
  • כוס פתיתים
  • בערך שליש ליטר בירה בהירה
  • 3 נקניקיות (שנצלו מראש, חתוכות)
  • מלח ופלפל
  • פלפל שאטה גרוס
  • כף רוטב צילי
  • כף סילאן

הוראות הכנה:

נמקם את הסיר על האש ונחכה כמה דקות עד שיתחמם. ראשית, נצלה את הנקניקיות עם קצת שמן. לאחר שהן צלויות, נוציא אותן מהסיר ונעבור לשאר המרכיבים.

נקצוץ את תפוחי האדמה לקוביות ונזרוק אותם לסיר הפויקה שלנו שכזכור כבר “ספג” קצת שמן. ברגע שתפוחי האדמה טיפה מתרככים, מוסיפים את הבטטה (חתוכה גם היא לקוביות) ולאחר מכן את הבצל (חתוך לקוביות).

לאחר שכל מה שבסיר מתרכך לרמה סבירה, נוסיף חזרה את הנקניקיות שכבר צלינו ואת הפתיתים. נערבב את המרכיבים יחד למשך כדקה עד לפיזור שווה, ונוסיף את הבירה. נוסיף את התבלינים ונערבב את התערובת קצת – גם כדי לפזר את התבלינים לכל רחבי הסיר וגם כדי למנוע מהירקות להידבק לתחתית. מנגד, הקפידו שלא לערבב את התערובת יותר מדי.

לפני הסגירה לבישול הארוך, חשוב לוודא שכל הירקות מכוסים בנוזל (אם הבירה לא תספיק – מה שכנראה יהיה המצב – הוסיפו מים). לאחר מכן, נשאיר את הסיר על האש לכשעה של בישול.

חשוב להקפיד על חום רציף, כך שאם אתם שמים את הסיר על גחלים, הקפידו לחדש אותם במידה ואיבדו מהחום שלהם. וכמו הרבה דברים שקשורים לאוכל, זמן בישול ארוך יותר = תוצאה טעימה יותר. התחילו עם הבישול כמה שיותר מוקדם, ותנו לסיר להתבשל לכמה שיותר זמן.

לקראת סוף הבישול, כדאי לפתוח במעט את הסיר על מנת לתת לחלק מהנוזלים להתאדות. אם אתם מרגישים שהסיר “התייבש” במהלך הבישול, ניתן להוסיף לו עוד קצת נוזלים.

איך מכינים פויקה

עוד כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם:

מהרגע בו סיר הפויקה שלכם על האש, רצוי לא לפתוח את המכסה ולא לערבב אותו יותר מדי, מקסימום כמה בחישות בעזרת כף עגולה וכמה שיותר קרוב לדופן הסיר. אחרת אנחנו מסתכנים בעיסתיות יתר של התבשיל.

כלל האצבע הוא כזה: ברגע שהמרכיבים הקשים ביותר בתבשיל נהיים רכים – במקרה שלנו תפוחי האדמה או הבטטה – זו הנקודה בה הפויקה שלנו מוכן. פה נוריד את הסיר מהאש ונתחיל לאכול. כל דקה מיותרת של בישול תכהה את צבעו של התבשיל ותהפוך אותו לקשה ועיסתי יותר.