עין חרדלית: מסלול מים קסום למשפחות וילדים בנחל כזיב

עין חרדלית

עין חרדלית הוא טיול קצר ואידיאלי למשפחות עם ילדים קטנים או תינוקות, לאור העובדה שהכניסה לשמורה נמצאת כ-100 מטר מחניית הרכבים. הליכה של אותם מאה מטרים מוצלים תוביל אותנו לקבוצת בריכות שכשוך רדודות ונעימות, המוקפות בעצי דולב ענקיים שמעניקים צל רחב, עצי תאנה שמניבים פרי ומצוקים מרשימים שנישאים ממעל. למתקדמים, בריכה עמוקה יותר נמצאת כקילומטר בהמשך המסלול.

איך מגיעים:

נקודת ההתחלה והסיום של המסלול היא בחניון עין חרדלית, סמוך למושב עבדון. מגיעים דרך כביש מס’ 70, ופונים לכביש 8911 לכיוון הישובים מנות ועבדון. לאחר כ-1.5 ק”מ של נסיעה, לאחר הצומת המובילה לישוב מנות, יורדים לחצי כביש חצי דרך עפר המסומנת בסימון שבילים ירוק.

ממשיכים על גבי הדרך הזו בזהירות (הכביש זרוע בורות ומהמרות) כקילומטר עד שמגיעים לתחנת שאיבה וחניון רכבים שהוכשרה על ידי רשות שמורות הטבע, אשר תימצא משמאלכם – זו הנקודה המומלצת להשארת כלי הרכב.

בווייז: “שמורת עין חרדלית”.

למי מתאים

מתאים לקבוצות קטנות, למשפחות עם ילדים ולזוגות, לבילוי יומי ארוך.

מרחק ואופי ההליכה

נדרשת הליכה של כ-100 מטר מרחבת החנייה לבריכות הראשונות, וניתן להמשיך כקילומטר נוסף על מנת להגיע לבריכת הצינור. בזמן, מדובר על כ-5 דקות עד הבריכות הראשונות, 20-15 דקות עד בריכת הצינור.

הליכה מתונה בשביל רחב ומישורי, חלקו מוצל וחלקו חשוף לשמש, כולל חצייה של פלגי מים רדודים. חזרה באותה הדרך.

אין צורך בציוד מיוחד, אך מומלץ לבוא עם נעליים נוחות להליכה במים (ההמלצה שלנו: סנדלי צ’אקו).

עוד פרטים

כניסה למקום ללא תשלום וללא הגבלת שעות.

שימו לב – בשנים האחרונות פנינת הטבע הזו הפכה (ובצדק) לפופולרית מאד, ולכן המקום עמוס בשבתות, בחגים ובחופשות. אם ברצונכם ליהנות מהמקום בשקט ופרטיות יחסית, מומלץ לבוא בשעות הבוקר המוקדמות ובימי אמצע שבוע.

על עין חרדלית

עין חרדלית הוא מעיין הנובע בשמורת נחל כזיב, וכאמור מהווה מוקד משיכה פופולרי למטיילים רבים בימי הקיץ החמים. המסלול מתאים ביותר למשפחות לאור הקרבה של בריכת השכשוך הראשונה לחניית הרכבים, ולאור העובדה שהוא מאפשר הליכה בדרגת קושי קלה דרך מים רדודים, דבר חווייתי ומומלץ כשמטיילים על ילדים

כאמור המעיין עצמו מורכב משתי בריכות שכשוך – את הראשונה פוגשים מיד עם ההגעה מכיוון החניה. על מנת להגיע לשנייה, “בריכת הצינור”, יש להמשיך באחת משתי אופציות –

  • להתקדם כ-800 מטר דרך המעיין עצמו, מסלול קסום ומוקף במים לא עמוקים (ברוב הדרך בגובה הקרסוליים עד הברכיים). המים לא עמוקים אבל ילדים קטנים מאד אולי יצטרכו מעט עזרה, ובכל מקרה מומלץ ללכת על בטוח ולשים להם מצופים.
  • לעקוף מסביב באמצעות דרך עפר הממשיכה כ-400 מטר עד הגעה לגשר אירי, אותו חוצים ושוב. מפה קיימת האפשרות לחזור למסלול המים, או להמשיך כ-400 מטר נוספים על דרך העפר.

בריכת “הצינור” נקראת כך על שם הצינור העבה שמגיע ממתקן השאיבה הקיים באיזור ומזין מים לבריכה. החל משנות ה-50, תחנת השאיבה הזו למעשה “ייבשה” את הנחל וגרמה לפגיעה קשה בצומח ובחי שבסביבה. לאחר שנים של מאבק שניהלו החברה להגנת הטבע וגופים “ירוקים” נוספים להשבת מי הנחלים לטבע, הכיר בית המשפט בקביעה תקדימית ב-”זכותו של הטבע למים”, וקבע כי יש להחזיר חלק מהמים שנשאבים חזרה לנחל.

אותם מים המושבים לנחל מתחנת השאיבה בעצם יצרו את המעיין, והצילו את צמחיית הנחל הסובבת – וזה בעצם מה שאיפשר את פנינה הטבע היפה הזו הנקראת “עין חרדלית”.

לכל אורך המסלול נקודות עצירה נחמדות. החזרה באותה הדרך.

עין חרדלית
עין חרדלית. קרדיט לתמונה: אוצרות הגליל

הידעת? משמעות השם “חרדלית”- נביעות רבות הפורצות באזור אחד

וזהו להיום. יש שאלות נוספות, המלצות או עדכונים? נשמח לשמוע מכם בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלנו.