מטען סולארי לפלאפון: מה חשוב לבדוק + 5 ההמלצות שלנו

מטען סולארי

בואו נודה בזה: למרות שהטלפונים שלנו ממשיכים להשתפר, הסוללות שלהם לא. אנחנו תמיד נמצאים במאבק תמידי כדי לשמור על הבטרייה – אני באופן אישי אלוף בלקרוא עם בהירות מסך של 1% – מאבק שהוא קשה ביומים אבל הופך לכמעט בלתי אפשרי כשאנחנו בשטח. החדשות הטובות הן שככל שהזמן עובר, העלות של מטען סולארי לפלאפון הולכת ויורדת, והאפשרויות גוברות. המטענים הניידים האלו מאפשרים לנו לנצל את את אנרגיית השמש על מנת להטעין את המכשיר, והם מושלמים לימי הליכה ארוכים בשבילי ישראל.

אז אם אתם מחפשים מטען סולארי לטלפון נייד, הגעתם בזמן הנכון. בשנים האחרונות המטעניים הניידים הללו הולכים וצוברים פופולריות ככל שהם הופכים בהדרגה ליעילים , עמידים וזולים יותר. ויש אלפי אפשרויות זמינות ברשת (ולא ברשת).

כדי לעזור לכם לבחור, עברנו על אתרי ההמלצות השונים ברשת וריכזנו את חמשת המטעניים הסולאריים הכי מוצלחים. לפני שנעבור להמלצות עצמן, רצינו להבין מה חשוב לבחון כשבוחרים מטען סולארי נייד.

מטען סולארי נייד

תכונות שנחפש במטען סולארי לפלאפון

כשבאים לבחור מטען סולארי, יש לבחון כמה דברים על מנת לוודא שהוא עונה על הצרכים שלנו:

  • סוג המטען
  • תפוקת חשמל
  • גודל
  • תאימות למכשירים

סוג המטען

ישנם שני סוגים של מטענים סולאריים:

  1. מטען סולארי ישיר
  2. מטען סולארי המטעין סוללה ניידת

מטענים סולאריים ישירים מחברים את הפאנלים הסולאריים ישירות למכשיר הטלפון שלנו, כך שהאנרגיה שמייצרים הפאנלים עוברת ישירות לסוללת הטלפון. האופציה השניה, מנגד, לא מטעינה ישירות את המכשיר, אלא צוברת את האנרגיה בסוללה ניידת, ממנה נוכל להטעין במועד מאוחר יותר.

תפוקת חשמל

אנחנו רוצין לוודא שהמטען שנקנה הוא מספיק חזק בכדי לטעון את המכשיר שלנו. אם נרצה לטעון רק טלפון חכם אחד, מטען סולארי עם הספק נמוך יותר יכול לעבוד.

מנגד, אם אנחנו זקוקים למטען סולארי נייד שיכול לטעון מספר מכשירים, או מוצרי אלקטרוניקה גדולים יותר כמו טאבלטים, נחפש מטען סולארי עם יותר כוח – הספק של בין 10 ל-15 וואט זה כלל אצבע טוב כשמחפשים מטען סולארי לנייד.

משקל

כבר כתבנו פה בכמה וכמה מקומות שונים על משקל התרמיל, וכמה הוא משמעותי לרמת החיים שלכם במהלך הטיול. עוד עשרה גרם לא נראים הרבה עכשיו, אבל תכפילו את זה בעשרות קילומטרים על הגב שלכם ותבינו את החשיבות הגדולה שעלינו לתת למשקל המטען הסולארי בעת הבחירה.

ישנם מטענים סולאריים המורכבים ממספר פאנלים סולאריים קלים ומתקפלים, כך שהם יכולים להשתלב בקלות בתרמיל שלנו. אחרים עשויים להיות כבדים יותר ולכלול חבילת סוללות גיבוי, משהו שלא היינו ממליצים עליו במידה ומדובר על מטען לטיול רגלי, אבל דווקא יכול להיות שימושי במידה ומדובר במטען סולארי שאתם מתכננים לשמור ברכב, למשל.

תאימות למכשיר

חשוב לוודא כי המטען שנקנה תואם למכשירים שלנו! רוב המטענים הסולאריים מסוגלים לטעון כל מכשיר עם חיבור USB, אבל בכל זאת תמיד כדאי לבדוק לפני הרכישה.

עוד דבר חשוב זה המספר של חיבורי הטעינה שיש למטען. תלוי במספר המכשירים / מטיילים, יכול להיות שמטען עם חיבור אחד בלבד לא יספיק לכם.

מטען סולארי לפלאפון

חשוב לזכור גם אם מדובר על מטעם סולארי לפלאפון עם הספק גבוה, ברוב המקרים יידרשו כחמש שעות שמש לפחות לטעינה מלאה של כל המכשיר.

מטען סולארי לפלאפון – 5 ההמלצות שלנו

אז אחרי שהגדרנו מה אנחנו מחפשים, הגיע הזמן לבחון את המועמדים המובילים שלנו.

1. מטען סולארי לטלפון נייד BigBlue3 28W, בדיקת מחיר

מטען סולארי לפלאפון BigBlue3
הבחירה שלנו, ה- BigBlue 3, עם ארבעת הפאנלים הסולאריים והעיצוב הקומפקטי

מחיר: כ-260 ש”ח. לעמוד המוצר

מה טוב בו: המטען הסולארי הנייד הכי טוב לדעתנו.

יתרונות: המטען הסולארי USB 28W של BigBlue הוא הבחירה שלנו בתור המטען הסולארי הטוב ביותר. עם ארבעה פאנלים סולאריים מתקפלים יעילים במיוחד שמשתלבים בתיק קומפקטי, ניתן לאחסן אותו בקלות בתוך התרמיל. בנוסף, יש לו שלוש יציאות טעינה של USB, כך שהוא יכול לטעון עד שלושה מכשירים במקביל ובכל זאת לספק כוח ראוי. כל הביקורות טוענות באופן עקבי כי הוא נותן תפוקה ראויה גם בתנאי מזג אוויר מעוננים.

חסרונות: המטען הזה נמצא על הצד הכבד יותר של הסקאלה, במשקל של כ-1.3 ק”ג, למרות שהוא לא מגיע עם בנק סוללות חיצוני. למרות שהוא מתקפל ונכנס יפה לכל תרמיל, הוא עלול להכביד עליך. ואם תרצה לשמור סוללה לעתיד ולא להטעין ישירות מכשיר קיים, תצטרך לקנות סוללה ניידת בנפרד.

תאימות: iPhone 7s, 8, X, XR, Xs, 11, iPad, Galaxy S8, LG ועוד. אינו תואם ל- iPad Pro.

2. מטען סולארי נייד של Hiluckey, בדיקת מחיר

מטען סולארי לפלאפון
המטען של Hiluckey עם ארבעת הפאנלים הסולאריים שלו והסוללה הניידת הוא אחד ממטעי הטלפון הסולאריים הכי טובים מבחינת עלות-תועלת

מחיר: כ-166 ש”ח. לעמוד המוצר

מה טוב בו: הכי טוב מבחינת עלות-תועלת.

יתרונות: מטען הטלפון הסולארי של Hiluckey מגיע עם ארבעה פאנלים סולאריים מתקפלים הטוענים את הסוללה הניידת שלו. הסוללה הנטענת שהוא מכיל יכולה לטעון טלפון חכם באופן מלא יותר מעשר פעמים. הוא מגיע עם הגדרות אור LED, מה שהופך אותו למושלם לשימוש באווירה חיצונית, ויש לו יציאת USB כפולה לטעינה של שני מכשירים.

חסרונות: העובדה שיש לו ארבעה פאנלים סולאריים הופך אותו למעט מגושם, גם אם זה מגדיל את שטח הפנים של המטען כך שהוא קולט יותר אור שמש, הוא יוסיף לכם כ-600 גרם למשקל התיק.

תאימות: כמעט כל מכשירי 5V כגון מכשירי אייפון, אייפד, סמסונג, סוני, Huawei, HTC, LG, נקסוס, טאבלטים, GPS ועוד

3. מטען סולארי לפלאפון BEARTWO, בדיקת מחיר

מטען סולארי לטלפון נייד
המטען הנייד של BEARTWO במראה עתידני

מחיר: כ-70 ש”ח. לעמוד המוצר

מה טוב בו: הכי טוב לטיולים בשטח.

יתרונות: מכיוון שהמטען הסולארי הנייד BEARTWO הוא חזק, עמיד במים, עמיד בפני אבק, עמיד בפני זעזועים, ומשקלו כ-200 גרם בלבד – מבחינתנו הוא המטען הסולארי הטוב ביותר עבור טיולים רגליים בשטח. המטען הסולארי הנייד הזה בקושי מוסיף משקל על הגב, והבטריה שלו מסוגלת לטעון אייפון 8 באופן מלא בערך ארבע פעמים. יש לו יציאת USB כפולה המאפשרת טעינה של עד שני מכשירים בו זמנית, ואם במקרה שכחתם פנס ראש, הוא גם יכול לשמש כפנס.

חסרונות: הסיבה העיקרית שבגללה ה-BEARTWO הוא כל כך קל זה מכיוון שיש לו רק פאנל סולארי אחד קטן. זה אומר שזה יכול לקחת לו הרבה מאוד זמן להטעין את המכשיר שלכם. רוב המשתמשים הגיבו וכתבו שמה שהם עשו זה להטעין את הסוללה ניידת במלואה בבית (או היכן שאפשר), ואז השאירו אותה בשמש כדי להשלים את הטעינה.

תאימות: אייפון, סמסונג, אנדרואיד, רוב מכשירי ה-GoPro, GPS וטאבלטים.

4. מטען סולארי לטלפון נייד Nekteck 21W, בדיקת מחיר

מטען  סולארי
המטען הסלולרי הסולארי Nekteck הוא קומפקטי ומגיע עם שלושה פאנלים סולאריים יעילים מתוצרת SunPower

מחיר: כ-177 ש”ח. לעמוד המוצר

יתרונות: המטען הסולארי של חברה Nekteck כולל שלושה פאנלים סולאריים יעילים של המותג SunPower לטעינה ישירה של המכשיר. ליציאת ה-USB הכפולה שלו תפוקת חשמל משולבת של כ-15 וואט, מה שאומר שהיא תטעין את הטלפון שלך מהר יותר מהמטענים האחרים בשוק. הוא גם יחסית קל, עם משקל של כ-500 גרם, ועמיד מאד בפני פגעי מזג אוויר.

חסרונות: זהו מטען סולארי ישיר, ולכן הטלפון שלך צריך להיות מחובר ישירות אליו בכדי להטעין. אם תרצה לשמור בטריה לטעינה מאוחרת יותר, תצטרך לרכוש סוללה ניידת בנפרד.

תאימות: כל מכשירי האייפון, הטאבלטים, ה- GPS, המצלמות ומכשירים אחרים הנתמכים על ידי USB.

5. מטען סולארי נייד Anker 21W, בדיקת מחיר

מטען סולארי לפלאפון
המטען הסולארי הנייד וקל המשקל של Anker

מחיר: כ-210 ש”ח. לעמוד המוצר

יתרונות: מטען הטלפון הסולארי של Anker מסוגל לטעון שני מכשירים בבת אחת באמצעות שלושת הפאנלים הסולאריים היעילים מסוג SunPower שלו. הוא קומפקטי וקל משקל, מה שהופך אותו מושלם לחיבור על התרמיל בזמן ההליכה.

חסרונות: על פי הביקורות ברשת, המטען הזה אינו בהכרח תואם לכל הטלפונים. בנוסף, הוא מגיע ללא סוללה ניידת, ולכן יש לחבר אליו את הטלפון ישירות כדי לטעון אותו.

תאימות: אייפון 7, 6s, פלוס, אייפד פרו, אייפד אייר 2, אייפד מיני, גלקסי S7, S6, אדג’, פלוס, הערה 5 ו -4, LG, נקסוס, HTC ועוד.

מטען סולארי

וזהו להיום. נשמח לשמוע מה חשבתם על ההמלצות שלנו – או במידה ויש לכם המלצה נוספת. ניתן לעשות את זה פה למטה בתגובות, או בעמוד הפייסבוק שלנו.

מחפשים לקרוא עוד המלצות? מוזמנים לפוסט המקיף שלנו לגבי ציוד מומלץ לשביל ישראל. ואולי יעניין אתכם גם: